Een boot is nooit af ….

Toen ik de Windpilot (windvaanstuurinrichting) kocht, gaf de leverancier aan dat de spiegel niet verstevigd hoefde te worden. Omdat de spiegel van de Rush echt flinterdun is, heb ik hem toch verstevigd door er (aan de binnenkant) vier grote carbon schijven op te plakken.  Ik was bang dat de vier bevestigingsbouten er anders bij het minste geringste uit zouden worden getrokken.

Nadat ik de Windpilot had gemonteerd bleek dit niet voldoende. De spiegel was zo slap dat deze meebewoog als ik aan de Windpilot trok. Probleem zat hem vooral in de langsrichting. Ik verlangde even terug naar de Fleming windvaanstuurinrichting op een vorige boot. Die had een uitgebreid buizenframe. En als ik me niet vergis was die ook een stuk minder zwaar.

Misschien dat dit “meebewegen” jaren goed gaat maar ik kon er niet mee leven. De spiegel moest dus verder verstijfd worden.

Maar hoe? De spiegel is alleen toegankelijk via twee gaten met een diameter van slechts 15 cm. De verstijving moest dus smal zijn (een groot stuk hechthout krijg je niet door die gaten).

Uiteindelijk maar voor onderstaande oplossing gekozen (de twee dunne witte plaatjes zijn tijdelijk en worden alleen gebruikt om de rib op z’n plek te houden terwijl de epoxy droogt). Ik hoop dat het afdoende is, een lekkere grote plaat was beter geweest …..

 

Andere klusjes waren gelukkig makkelijker:

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.