Vaste buiskap (begin van ..)

De boot heeft al een frame voor een buiskap. Ook de stoffen buiskap zelf heb ik inmiddels gevonden.

Ik hoop echter een vaste buiskap (schuim sandwich constructie) te kunnen maken. Dat is veel steviger en je kunt er eenvoudig een zonnepaneel of iets anders op monteren.

Dit zijn de eerste pogingen om mallen (van karton) te maken voor die vaste buiskap:

P5080277

P5080290

P5080283

2 thoughts on “Vaste buiskap (begin van ..)”

  1. De meeste vaste buiskappen zijn lelijk. De gekende “zeil op frame” halen het altijd wat vormgeving betreft. Deze buiskap heeft de vorm van de zeil op frame en de stevigheid van een vaste. Dubbel geslaagd dus. Alleen, en dit is geen kritiek enkel een vaststelling, begrijp ik niet goed waarom je niet meer raam voorziet. Uitzicht vanuit de kuip is, met enkel dat ronde gat, fel gehinderd. Je kan toch best ook voor de ramen dezelfde vorm als bij een traditionele kap voorzien. Wordt het nog een tikje mooier. Maar het zal zijn reden wel hebben. Suc6 met de afwerking.

    1. Dank voor je bericht. Het enkele ronde raampje is een beetje het gevolg van luiheid: ik wilde verder met andere dingen. Ook speelde een rol dat ik er moeite mee had om direct grote gaten te zagen in een “kakelverse” buiskap. Er komen waarschijnlijk nog wel meer (en andere) ramen in. Vriendelijke groet, Karel

Leave a Reply

Your email address will not be published.