Start montage

Nu het dek is geschilderd kan er weer van alles gemonteerd worden. Ik ben begonnen met een (nieuwe) GPS, een (oude) dieptemeter en een (nieuw) kompas. Zie nu pas dat de boot al die tijd exact noord-zuid in de loods stond.

 

Ook heb ik de onderkant van de antennemast gemonteerd:

 

Verder een nieuw dieselfilter gemonteerd (geen foto’s).

2 thoughts on “Start montage”

 1. Dat ziet er erg mooi uit zeg. Ik wil mijn dufour 29 ook gaan schilderen. De romp is nog prachtig maar het dek is na 37 jaar zonlicht erg vaal en hier en daar gecraqeleerd. Heb je nog tips voor het schilderen zoals 1 of 2 comp.
  Voorbereiding en rollen of kwasten?
  Succes met je mooie project

  1. Hoi Jaap,
   Maak je over het schilderen maar niet al te veel zorgen. Ik gebruik 2 componenten lak van De IJssel (Double Coat). Dat is heel vergevingsgezind. Er wordt vaak ingewikkeld over gedaan maar het maakt niet zoveel uit hoe je het opbrengt (kwast, roller, combi). Als je niet veel ervaring hebt, adviseer ik een roller. Met een roller kun je de hoeveelheid verf iets makkelijker verdelen en doseren (meer resp. minder druk op roller). Daardoor voorkom je druipers. Leg een paar verse rollers klaar en wissel regelmatig (ik gebruik er bijvoorbeeld 2 of zelfs 3 voor de helft van de romp, dat is 30 of 40 minuten). Een nieuwe roller verdeelt de verf veel regelmatiger dan een opgezwollen oude. Verder: niet corrigeren! Na een paar minuten is de verf al een beetje uitgehard en moet je er echt van af blijven. Vwb voorbereiding: dat hangt vooral af van hoe het er nu uitziet. Een foto zou helpen. Heel veel succes!
   Vr grt,
   Karel

Leave a Reply

Your email address will not be published.